Vtisi iz Dneva Japonske 2017

V soboto, 10. junija smo na muzejski ploščadi na Metelkovi predstavili najrazličnejše segmente japonske kulture. Z nami je bilo preko 200 udeleženih, ki so ta dan od jutra do popoldanskih dni popestrili dogajanje na štirih prizoriščih, na muzejski ploščadi, v Narodnem muzeju, Slovenskem etnografskem muzeju, ter kinoteki. Pomoč smo imeli od več kot 20 prostovoljnih študentov japonologije in drugih, ki so od ranih jutranjih ur do večera pomagali pripraviti prizorišče, ter izvajali različne delavnice in skrbeli za nemoten potek dogajanja.

Prireditev je otvoril Veleposlanik Japonske, njegova ekselenca gospod Keiji Fukuda, ki se je zahvalil vsem sodelujočim na dogodku ter poudaril, da so take povezave med Slovenijo in Japonsko dobrodošle, saj s tem krepimo odnose in gradimo medkulturne mostove.

Pozdravni nagovor Veleposlanika Japonske v Sloveniji:

 

Preko dneva so se zvrstile različne delavnice, predavanja, demonstracije ter druge kulturne in prodajne aktivnosti. Dogodek je obiskalo preko 3000 obiskovalcev, od najmlajših, do nekoliko starejših, vsi pa so odšli domov z nekaterimi dobrotami iz naših stojnic, ali vsaj z nekaj novimi vtisi o japonski kulturi.

Oglejte si fotografije naših fotografov z dogodka:

Fotogalerija 1

Fotogalerija 2

Fotogalerija 3

Hvala vsem obiskovalcem, ter vsem podpornikom prireditve, predvsem Narodnemu muzeju Slovenije, Slovenskemu etnografskemu muzeju, Kinoteki ter našim sponzorjem: Astellas Pharma, Olympus, Optotek in Summit motors, Summit leasing in Summit avto.

Se ponovno srečamo naslednje leto, do takrat pa nasvidenje!