Vabilo študentov za pomoč na Dnevu Japonske 2017

Pozdravljeni,

V soboto, 10. Junija 2017, bo med 10. In 17. uro na Muzejski ploščadi na Metelkovi v Ljubljani potekala javna prireditev Dan Japonske, letos že šesta zapovrstjo. Vstop bo brezplačen, obiskovalci pa bodo z dejavnostmi na stojnicah, predavanji, prikazi in delavnicami na ene,m mestu izvedeli veliko zanimivega o deželi vzhajajočega sonca. Prireditev organizirata Genki center, ter Veleposlaništvo Japonske v Sloveniji, s soorganizacijo Narodnega muzeja Slovenije in Slovenskega etnografskega muzeja.

K sodelovanju vabimo študente japonologije (ter ostale študente), ki bi bili pripravljeni ponuditi pomoč pred in na samem dogodku. Pomoč študentov je sestavljena iz dveh delov, iz priprave dogodka, ter pomoči ob sami izvedbi dogodka. Študentje se lahko prijavijo v določeno skupino, glede na lastne interese.

Podrobnosti dogodka:
Datum: sobota, 10. junij 2017

Čas: od 10:00 do 17:00

Lokacija: Narodni muzej Slovenije, Muzejska ploščad na Metelkovi v Ljubljani

 

Bolj natančni opisi vlog pomoči na Dnevu Japonske:

 1. NAPOVEDOVALCI, 3 OSEBE:

Letos poleg dveh odrov (glavni in spremni), na katerih potrebujemo 2 napovedovalca, iščemo še dodatna 2 napovedovalca, ki bosta povezovala dogajanje v dveh predavalnicah, v katerih se bodo odvijala različna predavanja ter demonstracije.

Potrebujemo osebe, ki imajo smisel za nastop (prednost bodo imeli tisti, ki so že kdaj napovedovali), imajo prijetno retoriko in so samostojni pri nastopanju. Prav tako morajo biti vešči v osnovni izgovorjavi ter zapisu japonske fonetike (letnik študija ni pomemben).

Napovedovalci morajo biti pripravljeni sami zbrati in povezati povezovalne tekste, ter se dogovoriti s sodelujočimi za njihov nastop. Vodeni bomo  s pomočjo mentorjev.

GLAVNI ODER 1: povezovanje na glavnem odru poteka ob pozdravnem nagovoru, sprejemu pomembnih gostov, ter napovedovanju japonskih glasbenih nastopov

STRANSKI ODER 2: povezovanje kotička za borilne veščine

PREDAVALNICA NMS: povezovanje predavanja z japonsko kulturno in lingvistično vsebino

PREDAVALNICA EMS:povezovanje delavnic in demonstracij z japonsko kulturno vsebino

Napovedovalci bodo predhodno preizkušeni v samem nastopanju.

 

 1. ODGROVORNA SKUPINA ZA STOJNICE, 10 OSEB:

Za vsak sklop stojnic bosta odgovorna  po dva študenta (5 sklopov), ki bosta skrbela za nemoteno delovanje teh stojnic. Pomoč na stojnicah je v podporo sodelujočim na stojnicah, skrbeli bodo, da bodo imeli sodelujoči vse kar potrebujejo, ter jim zagotavljali morebitne potrebne manjkajoče zadeve ter jih usmerjali na samem prizorišču.

 1. INFO TOČKA, 4-5 OSEB:

Na info točki bodo študentje ob vstopu na prizorišče dogodka v pomoč obiskovalcem dogodka, dobro bodo morali biti seznanjeni s potekom in vsebino dogodka, ter bodo v dodatno pomoč pri promociji samega dogodka. Pred dogodkom bodo prejeli materiale in navodila organizatorjev o samem vsebini info točke.

 1. OTROŠKI KOTIČEK, 5 OSEB:

Letos prvič uvajamo poseben otroški kotiček, kjer bomo aktivnosti na Dnevu Japonske razširili tudi med najmlajše. Z različnimi delavnicami ter igrami, bodo skrbeli, da se tudi otroci na dogodku počutijo dobro. Izdelovali bomo lampijončke, origami, imeli pobarvanke, ter pripravili različne igre,… V otroški kotiček vabimo osebe, ki imajo smisel za delo z otroci, ter so dobri v ročnih spretnostih, radi otroke animirajo, so vestni ter odgovorni. Dodatno bodo prejeli napotke za same aktivnosti, tako da predhodno znanje ni ptorebno.

 1. GARDEROBISTI, 4 OSEBE:

Garderobisti bodo odgovorni za garderobo, ki bo na voljo sodelujočim na samem dogodku, skrbeli bodo za varovanje predmetov, ter osebne lastnine nastopajočih in ostalih sodelujočih na samem dogodku.

 1. POMOČ PRI POSTAVITVI TER RAZSTAVITVI MIZ, STOLOV IN STOJNIC, 2 OSEBI:

Pred začetkom, ter po koncu dogodka bomo potrebovali pomoč pri postavljanju ter razstavljanju stojnic, ter ostale opreme na samem prizorišču (na platformi in v obeh predavalnicah). Prednost imajo osebe z vozniškim izpitom.

UVODNI SESTANEK:

Pred samim dogodkom bo potekal skupni sestanek in izbira kandidatov za napovedovalce. Točen datum in uro bomo sporočili naknadno.

Na sestanku bomo predstavili:

 • Predstavitev koncepta prireditve
 • Vsebina prireditve
 • Razdelitev nalog
 • Izbor napovedovalcev

Za pomoč na prireditvi bodo študenti prejeli malico, pisno referenco organizatorjev prireditve (Veleposlaništva Japonske ter Genki centra), in bodo povabljeni na ekskluzivno srečanje po dogodku.

PRIJAVA:

Študenti, ki bi želeli sodelovati na dogodku,  se nam javijo do najkasneje do petka, 12. maja in sicer na elektronski naslov: genki.center@gmail.com. Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate na tel: 030 380 002 (Maja).

V prijavi napišite:

 • Ime in Priimek
 • Naslov elektronske pošte
 • Telefonska številka
 • Številko in ime skupine, v kateri bi želeli sodelovati (lahko tudi več kot ena)

 

Ljubljana, 4. maj 2017                                                          Genki center in Veleposlaništvo Japonske

Organizatorji Dneva Japonske