POMLADNA JAPONSKA ŠOLA NA OBALI – IZOLA

Konnichiwa Minasan! ^^

Pomlad je pravi čas za začetke. Tako, kot se prične šolsko obdobje na Japonskem aprila, tudi mi aprila pričenjamo našo JAPONSKO POMLADNO ŠOLO NA OBALI.

Predstavljamo vam novost v Genkiju. PRIHAJAMO NA OBALO!!  Tako je, končno nam je uspelo in vam predstavljamo prvi Genkijev program japonščine na Obali in sicer v Izoli, v začetku aprila 2016. Poglejte si program in pohitite s prijavami 🙂

3

 

ČASOVNA RAZPOREDITEV TEČAJA:

Struktura skupine: do 20 udeležencev

Cilji programa: izobraževanje, spoznavanje in sodelovanje udeležencev na aktiven in zabaven način v sproščenem vzdušju, ki pripomore k kvalitetnemu učenju.

Vrsta programa: tečaj japonskega jezika in kulture

Število ur: 25

Datum začetka izvedbe: nedelja, 10. april 2016, od 14:00 do 15:30 (ura se lahko prilagodi glede na želje učečih). Vabljeni na uvodno uro, ki je odprta za vse.

Datum konca izvedbe: 26. junija 2016

Lokacija programa: Animou društvo, Cankarjev drevored 52, Izola

Izmenjava: Možno je plačilo na več obrokov!

Vodja programa: Maja Pešelj (Vodja Genki centra, japonologinja in sociologinja kulture)

 

Opis programa:

Predavanje peko digitalnih projekcije predstavi japonsko družbo in kulturo na vsakodneven in zabaven način. Ker vemo, da ste mnogi oboževalci japonskih ANIME-jev in MANG, vam bomo ure popestrili s kulturnimi tematikami presenečenja, ki jih boste lahko vsak drugi teden tudi sami izbirali, mi pa vam jih bomo nato predstavili.

Japonsko se učečim predstavi iz najrazličnejših vidikov, teme pa bodo obarvane glede na interese in želje učencev. Preko predavanj se bomo dotaknili tradicionalne, kot tudi moderne družbe, običajev, navad, zabave in še mnogo več. V uri in pol bomo tako predstavili najrazličnejše vidike Japonske, ki bodo učencem na zanimiv način približali to posebno deželo.

Vrsta programa Vodeni tečaj z interaktivno vsebino
Velikost: Do 20 udeležencev
Trajanje: 90 minut   (14:00 – 15:30)
Izvajalec: Genki ekipa (Maja Pešelj)

Časovni okvir:

Časovnica Zaporedne ure Program
3. april 2016 1,2 Uvodna ura pozdravov in uvoda v japonski jezik, kulturo
10. april 2016 3,4 Kje sem in kaj je to? Hiragana
17. april 2016 5,6 Koliko sem star in koliko je ura? kulturna tema presenečenja
24. april 2016 7,8 Grem v Tokyo s kolesom….kako se znajti v mestu.
8. maj 2016 9,10 Zjutraj pojem onigiri in popijem zeleni čaj. Kulturna tema presenečenja
15. maj 2016 11,12 To je vroče, mrzlo, simpatično in luštno.
22. maj 2016 13,14 Rad imam sakuro in ne maram kyabetsu, kulturna tema presenečenja
29. maj 2016 15,16 Želim si Hanako in rad hodim v hribe
5. junij 2016 17,18 Anime govor v pogovorni obliki, kulturna tema presenečenja
12. junij 2016 19,20 Mislim, da bo danes lep dan
19. junij 2016 21,22 Nočem, moram, hočem. Kulturna tema presenečenja
26. junij 2016 23,24,25 Zaključno srečanje z igrami in kaligrafijo

KAJ LAHKO PRIČAKUJETE OD NAŠEGA NAČINA POUČEVANJA:

Učenje pri nas je popolnoma drugačno, kot ste ga bili navajeni do sedaj.  Učilnice smo zamenjali za prijeten ambient, kjer se lahko sprostite in se jezika učite v okolju, ki vas spodbuja in motivira. Veliko smeha, zabavnih vaj ter usposobljeni trenerji jezika vas popeljejo na popolnoma drugačno pot spoprijemanja se z novim jezikom.

Pri nas se stranke nikoli ne dolgočasijo in od ur odhajajo zadovoljne, saj se jim posvetimo v popolnosti, ter jim omogočimo, da hitro ter kvalitetno napredujejo.

Veliko boste govorili, preko zanimivih vaj in iger pa vam bomo na sproščen način približali še neznano deželo.


KOMU JE TEČAJ NAMENJEN:

– Tistim, ki nimate predznanja o japonščini, ali že nekoliko poznate določen fraze in stavke.

– V kratkočasne namene, ali kot z željo po študiju japonologije. Tisti, ki bi radi obiskali Japonsko, kot tudi tistim, ki vas Japonska veseli le ob gledaju animejev in mang.

– Mladim in malo starejšim, vsem ki ste po naravi radovedni in imate radi drugačne pristope učenja.

 

TEHNIKE POUČEVANJA:

– učenje v majhnih skupinah omogoča kakovostno in razgibano učenje

– VAKOG sistem učenja omogoča učenje preko treh kanalov sprejemanja, kar omogoča, da predelano snov hitreje osvojite in ponotranjite

– Poudarjamo interaktivno delo, kjer predelano temo tudi zvadite preko iger in pogovorov. Uram dodajamo veliko pripomočkov, vizualnih ter slušnih vaj. Ker je možnosti za govor malo, vas navajamo na dnevne pogovore, skupinske vaje, kar omogoča hitrejše in lažje napredovanje.

– S skupino ustvarite skupen tempo, ki ga mentorji prilagajamo na vaše potrebe, vse ure so sestavljene posebej za vašo skupino, kar omogoča prijetno spodbujanje posameznikov k hitrejšemu napredku.

– Učilnico smo zamenjali za prijeten ambient, kjer se lahko sprostite in med učenjem uživate ob skodelici čaja in japonskih prigrizkih.

– Na uri osvojite celotno učno uro, tako da je dela doma zelo malo. S tem vam prihranimo čas, saj večina dela opravimo že na sami uri.

Spremljajo in vodijo vas učni trenerji, ki so usposobljeni v tem, da spodbujajo, motivirajo in vam pomagajo pri doseganju vašega cilja.

-Stremimo k osebnemu odnosu, kjer se spoznamo kot osebe ter spletemo prijateljstva, ki ostajajo leta in leta.

CILJ IZOBRAŽEVANJA:

Tekoče brati in pisati osnovno japonsko pisavo hiragano ter osnovne pismenke

– Pisno oblikovati osnovno japonsko formalno strukturo stavka, ponotranjiti situacije iz vsakodnevnega življenja, razviti sposobnost vsakodnevne pisne komunikacije v japonščini.

– Razumeti kulturne vzorce, navade, manire, verbalne in neverbalne geste japonske kulture, ki so ključnega pomena pri razvijanju odnosov z Japonci.

– Govorno tvoriti osnovne stavčne oblike, ki zajemajo vsakdanji formalni, ter nekaj pogovornega jezika, samostojno uporabljati enostavne stavčne strukture, spremljati enostaven japonski pogovor.

V 25. urah tečaja predelamo najnujnejše osnove japonskega jezika, ki zajema vse pomembnejše osnovne strukturne oblike jezika, ter kulturne vzorce, ki so nepogrešljivi del japonske kulture.

 

BOLJ PODROBNO O TEČAJU:IMG_1353

Na tečaju se boste na začetku seznanili z zlogovno pisavo hiragano. Tvorili boste osnovne stavke in se tudi že sporazumevali v japonskem jeziku. Poleg samega jezika vam bomo predstavili tudi kulturne elemente japonske družbe, njihove vsakdanje navade in neverbalne geste, ki so zelo pomembne pri vstopu v japonski kulturni prostor.

Tečaj je idealen za uvod v študij japonologije, za tiste, ti se nameravate odpraviti na Japonsko turistično, za ljubitelje, kot tudi tiste, ki se z japonščino želite ukvarjati bolj resno. Od tečaja odnesete osnove, ki so nujna podlaga za nadaljnje učenje, kot tudi samoučenje.

*Tečaj izvajamo vsako nedeljo od 14.00 do 15.30, kar je 90 minut. Dan in ura se lahko spremenita glede na želje tečajnikov in obstaja možnost izvajanja tečaja tudi na kakšen drug dan. Uvodna ura ostaja enaka po dogovoru v nedeljo, 3. aprila 2016.

CENA IN PLAČILNI POGOJI za tečaj v skupini

Cena je odvisna od števila prijavljenih oseb in bo določena glede na uvodni uri.

Tako vabljeni na uvodno uro, ki je odprta za vse.

*Okvirni cenik za 45 minutno uro na osebo znaša:

2 osebi = 60,00 eur

3 osebe = 40,00 eur

4-5 oseb = 30,00 eur

6-7 oseb = 20,00 eur

8-9 oseb = 15,00 eur

10-13 in več  = 12,50 eur

14 in več = 8,50 eur

Prijavite se lahko preko mejla: genki.center@gmail.com, ali prek tel: 030 380 002 (Maja). S to prijavo se ne zavežete k opravljanju tečaja. Za tečaj se dokončno odločite po končani uvodni uri 3. aprila 2016.

V ceno je všteto gradivo, prigrizki in napitki med tečajem. Dodatno plačilo je nakup učbenika (po želji).

Možno je plačilo na več obrokov!

(S prijavo do 27.3. 2016 vam omogočimo 5% popust)

LOKACIJA IZOBRAŽEVANJA

Vsa predavanja bodo potekala v prostorih Društva Animou, Cankarjev drevored 52, Izola.

Organizator si do pet dni pred pričetkom dopušča pravico odpovedi izobraževanja. Organizator si v predhodnem dogovoru z udeleženci dopušča pravico izvajanja sprememb razpisanih terminov izobraževanj.

Prijave zbiramo (do pričetka tečaja) na:

o Tel: 030 380 002 (Maja)
o Elektronsko pošto: genki.center@gmail.com

Vaša genki ekipa

logo