Genki ekipa

Ekipa in metode dela:

Med izobraževanjem je poleg prejemanja znanja veliko izkustvenega in indukcijskega učenja, kar udeležence vedno znova pritegne. Način izvajanja ur je usmerjen v praktično uporabnost, zato lahko znanja uporabite v vsakdanjem delovanju.

 

Maja Pešelj je vodja Genki centra, njeno vodilo je nenehno premikanje mej. To je lahko znotraj učenja stroge strukture slovnice, ali pa nepozabna igra z otroki na plaži. »Ljudje, ki pridejo na mojo pot so moji učitelji in s tem je delo vedno razgibano in zabavno.« Meni, da je najbolj pomembno dolgoročno učenje in ne le hitri in površinski premiki. Dobro razume, da je za pošteno učenje potreben dober vzvod in motivacija.

Majine kompetence so več kot 9 letne izkušnje na področju izobraževanja, izpopolnjevanje na Japonskem in v Nemčiji, zanimata jo predvsem skupinska dinamika in funkcionalno izpopolnjevanje posameznika. Kot japonologinja in sociologinja kulture jo ženeta spoznavanje delovanje skupinske dinamike in komunikacija posameznika. Deluje kot izobraževalna in komunikacijska trenerka preko različnih metod poučevanja.

 

NinaNina Belingar je japonologinja in geografinja, izobraževalna trenerka v Genki centru. V času študija se je tudi udeležila študijske izmenjave v Sendai-ju in nato še izmenjave v Tsukubi. Na Japonsko tudi od takrat potuje v lastni izvedbi. Je pozitivna energija, ki se dobro počuti v družbi Japoncev, spozna se na japonsko kulinariko, saj je študentska leta prakso opravljala v družbi japonskih kuharjev.

Prav tako je znana po svoji pozitivni energiji, izvrstna je pri poučevanju otrok, znana pa je tudi po svojih risarskih veščinah, saj se ukvarja z umetnostjo risanja japonskega stripa. S svojimi stripi je tudi sodelovala na več nemških natečajih, na katerih je prepričala tudi tujo žirijo.

 

Vesna Stopar je japonologinja in sociologija, ki se poleg turizma izobražuje tudi v tehnikah interaktivnega poučevanja. Od nekdaj je ljubiteljica tujih jezikov, kultur in vsega drugačnega, novega. Verjame, da z učenjem nekega tujega jezika in s spoznavanjem tuje kulture pridobimo ne le jezikovno znanje, ampak širimo tudi svoje obzorje.

Študijsko se je izpopolnjevala v Sendai-ju in Tsukubi, danes pa prenaša svoje znanje na druge. Sama pravi, da uživa v učenju, predajanju znanja, saj učenje bogati tudi njo samo. Veseli se novih izzivov, novih ljudi. Vesna je odgovorna, rada pomaga in zna prisluhniti.

 

Ruri Stare je profesorica japonskega jezika in kulture za tujce, svoje izobraževanje je opravila na univerzi v Tsukubi na Japonskem, sedaj pa živi in dela v Sloveniji. V Genki centru je specializirana za poučevanje višjih nivojev japonskega jezika in je odlična pri implementaciji japonske slovnice in besed v živi govor. Preko konverzacije v japonščini vsaki stranki približa japonščino na enostaven in zanimiv način.