Aktualno

Tečaj japonščine – z nami se učiš, da suvereno spregovoriš

Poseben jesenski tečaj, ki vam omogoča da po ugodni ceni ujamete zadnji vlak celoletnega učenja japonščine. Vabimo te na uvodno uro, ki je seveda brezplačna in sicer v sredo, 11. oktobra ob 17h v prostore Genki centra v Ljubljani, na Brilejevi 13, to je v Dravljah. Več…

 

 

 

Japonščina – uvodna ura jesenskih programov

V ponedeljek, 4. septembra 2017 vas vabimo na uvodno uro tečajev japonščine v Genki centru.Na uvodni uri vam bomo predstavili programe, ki jih za vas pripravljamo v novi učni sezoni od septembra 2017 do junija 2018. Na voljo vam bodo individualni, kot tudi skupinski, celoletni, kot tudi polletni ter mesečni tečaji. Več.

 

Japonščina – intenzivni poletni tečaj

Za vas smo v GENKI CENTRU pripravili prav poseben poletni tečaj japonščine, ki vas bo v kratkem času pripravil na sporazumevanje v japonščini, na morebitno potovanje na Japonsko, na pogovor z Japoncem, ter na morebitno nadaljnje učenje japonščine. Tečaj je namenjen popolnim začetnikom, tistim, ki se želite spoznati z jezikom, temveč tekom leta ne najdete časa. Več.

Vtisi z Dneva Japonske 2017

V soboto, 10. junija smo na muzejski ploščadi na Metelkovi predstavili najrazličnejše segmente japonske kulture. Z nami je bilo preko 200 udeleženih, ki so ta dan od jutra do popoldanskih dni popestrili dogajanje na štirih prizoriščih, na muzejski ploščadi, v Narodnem muzeju, Slovenskem etnografskem muzeju, ter kinoteki. Pomoč smo imeli od več kot 20 prostovoljnih študentov japonologije in drugih, ki so od ranih jutranjih ur do večera pomagali pripraviti prizorišče, ter izvajali različne delavnice. Več.

Dan Japonske 2017

Letošnja prireditev bo na enem mestu združila preko štirideset društev, organizacij, skupin, podjetij in posameznikov, ki se na slovenskih tleh ukvarjajo z Japonsko. Na stojnicah bo predstavljena tradicionalna in moderna kultura, prireditev bodo popestrila predavanja in demonstracije. Več.

 

Ikebana – japonsko aranžiranje cvetja, začetna in nadaljevalna delavnica

Genki center v nedeljo 12. marca po predhodni uspešni delavnici v goste ponovno vabi japonsko šolo ikebane Ikenobo, ki je letos odprla vrata tudi v Sloveniji. Na delavnici, ki bosta potekali v Ljubljani vas pod mentorstvom profesorice Mayumi Mezaki ter učitelja ikebane Miroslava Gavrana vabimo, da se nam pridružite. Več.

 

SODELOVANJE NA 6. TRADICIONALNEM DOGODKU DAN JAPONSKE

K sodelovanju želimo povabiti  posameznike, društva, organizacije in podjetja, ki se na različne načine ukvarjajo z Japonsko in bi želeli sodelovati na dogodku. Več.

 

 

PREDSTAVITEV JAPONSKEGA BUTO PLESA SKUPINE SANKAI JUKU Z NASLOVOM MEGURI

Genki center, kot uradni sponzor tokratne predstave vas konec februarja vabimo v Cankarjev dom na otvoritev predstave japonskega modernega plesa butoh v izvedbi skupine Sankai Juku z naslovom Meguri. Predstava bo potekala v ponedeljek, 27., in torek, 28. februarja 2017, ob 20. uri. Več.

 

ZA NAMI JE USPEŠNA DEMONSTRACIJA IN DELAVNICA IKEBANE, JAPONSKE ŠOLE IKENOBO 2016

14881400_10154501765570726_411895553_o

V soboto, 29. oktobra smo prvič v Ljubljani predstavili najstarejšo in najbolj prestižno japonsko šolo aranžiranja cvetja Ikenobo. V triurnem dogodku smo veliko izvedeli o samem izvoru ter zgodovini  šole, zgodovini ikebane ter načinih tehnik izdelavnja ikebane. Po uvodnem teoretičnem delu je sledila predstavitev, kjer je prof. Mayumi Mezaki izdelala dve ikebani v slogu “jiyuka“. Po kratkem odmoru je sledila delavnica ikebane, kjer je lahko vsak od udeležencev izdelal svojo prvo ikebano.  Tečajniki so se preizkusili v prej omenjenem slogu jiyuka, ki je eden od najbolj svobodnih tehnik izdelovanja ikebane. Več…

IKEBANA, DELAVNICA ARANŽIRANJA CVETJA, JAPONSKE ŠOLE IKENOBO 2016

ikebanaGenki center v soboto, 29. Oktobra 2016 v goste vabi japonsko šolo ikebane Ikenobo, ki je letos odprla vrata tudi v Sloveniji. Na delavnici, ki bo kot uvod v širši sklop tečaja ikebane potekala v Ljubljani, vas pod mentorstvom profesorice Mayumi Mezaki ter učitelja ikebane Miroslava Gavrana, vabimo na “Uvodno predstavitev ter delavnico japonskega aranžiranja cvetja ikebane”. Genki center v soboto, 29. Oktobra 2016 v goste vabi japonsko šolo ikebane Ikenobo, ki je letos odprla vrata tudi v Sloveniji. Na delavnici, ki bo kot uvod v širši sklop tečaja ikebane potekala v Ljubljani, vas pod mentorstvom profesorice Mayumi Mezaki ter učitelja ikebane Miroslava Gavrana, vabimo na “Uvodno predstavitev ter delavnico japonskega aranžiranja cvetja ikebane”. Več.

ZAČETNI TEČAJ JAPONŠČINE 2016

FullSizeRender(1)V sredo 7. septembra ob 19h pripravljamo uvodno uro japonščine, ki je brezplačna za vse, ki bi se želeli učiti japonskega jezika.
Po uvodni uri se lahko prijavite na celoletni tečaj japonščine, ki ga pripravljamo za vas. Tečaj vam omogoča učenje v majhnih skupinah, razumevanje japonščine je prilagojeno potrebam posamezne skupine in s tem že v startu kvalitetno.
Način poučevanja mentorjev, ki sloni na modernih tehnikah učenja in njihov oseben odnos so posebnost Genki centra, kar vam zagotavlja trden korak na novi poti razumevanja ne le japonščine, temveč tudi japonske miselnosti in kulture.
. Več.

 

IZŽREBANCI NAGRADNE IGRE

FullSizeRenderGenki center je na dogodku Dan Japonske 2016 organiziral različne igre, kjer so se obiskovalci lahko potegovali za nagrado. Tokrat objavljamo, kdo so srečneži, ki prejmejo 10 urni tečaj japonščine v Genki centru. Več.

 

DAN JAPONSKE 2016

sushiGenki center in Veleposlaništvo Japonske v Sloveniji organiziramo že 5. tradicionalni »Dan Japonske«, kjer za en dan na enem mestu povežemo med sabo posameznike, skupine in podjetja, ki se na slovenskih tleh ukvarjajo z Japonsko. Več o dogodku…

 

 

JAPONSKA POMLADNA ŠOLA NA OBALI

3Pomlad je pravi čas za začetke. Tako, kot se prične šolsko obdobje na Japonskem aprila, tudi mi aprila pričenjamo našo JAPONSKO POMLADNO ŠOLO NA OBALI.

Predstavljamo vam novost v Genkiju. PRIHAJAMO NA OBALO!!  Tako je, končno nam je uspelo in vam predstavljamo prvi Genkijev program japonščine na Obali in sicer v Izoli, v začetku aprila 2016. Poglejte si program in pohitite s prijavami. več…

 

FEBRUARSKI ZAČETNI TEČAJ JAPONŠČINE, 2016

NASLOVNICAV ponedeljek, 15. februarja vas vabimo, da se nam pridružite na začetnem tečaju japonščine, ki bo potekal v Genki prostorih. Z usposobljenimi mentorji vas čaka nadvse zanimiv tečaj, na katerem boste v kratkem času osvojili veliko novega znanja, japonsko boste spregovorili že prvo uro, na samih urah pa se boste ponotranjili večino predelane snovi.  Obeta se vam obilico zabave ob drugačnem načinu učenja, motiviranih mentorjih in simpatičnem vzdušju. Več…

DAN JAPONSKE, 30. maj 2015

DSC_144530. maja 2015 bo na Gospodarskem razstavišču organiziran 4. Dan Japonske, ki je največji letni tradicionalni dogodek v počastitev japonsko-slovenskih odnosov. Letos se bodo ponovno predstavila številna društva, podjetja in posamezniki, ki so aktivni na področju japonske kulture in jezika. Tako bomo letos poleg že znanih lahko videli tudi Reiki, tradicionalno japonsko veščino, Oster rob, s priznanimi japonskimi noži, nekatere nove japonske kulinarične dobrote, ter druge novosti. Vabljeni torej na letošnji Dan Japonske, kjer Japonska za en dan združi na enem mestu.

20 URNI POMLADNI TEČAJ JAPONŠČINE ZA ZAČETNIKE, 2015

IMG_1340Konec marca pripravljamo nov tečaj japonščine, ki je aktualen za vse popolne začetnike. Tečaj poteka v majhnih skupinah, do 3 osebe, saj stremimo h kvalitetnemu učenju, kjer je vsakomur znotraj tečaja namenjen individualen pristop. S tem izboljšujemo kvaliteto učenja, učeči pa že na sami uri osvojijo znanja, ki jih bodo potrebovali za nadaljnje učenje. S tem oklestimo učenje doma, saj naj bi bil prosti čas namenjen le ponavljanju in utrjevanju snovi. Na zabaven in interaktiven način vas motiviramo in pozitivno spodbujamo, tako da se novega ne ustrašite, temveč pridobite dodatno željo po učenju. S tem hitreje napredujete in ste v kratkem času sposobni tudi v praksi uporabljati tisto, kar smo vam predstavili.

 HANAMI LETOS ODPOVEDAN, marec 2015

11081232_875777545814102_4550823272500977592_nZaradi objektivnih razlogov letos ne bomo organizirali Hanamija z delavnicami.