Dan Japonske 2015

Letos smo s pomočjo Veleposlaništva Japonske v Sloveniji, že četrtič organizirali tradicionalni Dan Japonske, na katerem se je zbralo preko 2000 ljudi. Tokrat organiziran na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču, je gostil preko 30 japonskih društev in podjetij, ki so v enem dnevu predstavili najrazličnejše aspekte japonske kulture, jezika, kulikarike in podjetništva. To leto smo na nov k sodelovanju povabili Reiki, japonsko tradicionalno veščino naravnega zdravja in duhovnega razvoja. Oster rob, ki se lahko pohvali  z distribucijo in prodajo kakovostnih japonskih nožev. Predstavitev in degustacijo japonskega whiskeya, ki trenutno kotira najvišje na svetovni lestvici po kvaliteti whiskeyev. In še nekatere druge, ki so se odzvali našemu povabilu.

Tudi v prihodnje se bomo trudili nadaljevati s tradicijo prikaza japonske kulture, zato vabimo društva, podjetja in posameznike, ki se na najrazličnejše načine ukvarjajo s področjem Japonske, da se nam pridružijo na naslednjem dogodku, ki bo predvidoma organiziran v letu 2016. Pišite nam na kontakt: genki.center@gmail.com

Dogodek je za nas prostovoljne narave in nihče od nas ne prejema plačila. Posamezniki, ki pomagajo na dogodku (člani organizacije, študenti japonologije in ljubitelji japonske kulture) se po svojih močeh trudimo, da bi bil dogodek mogoč. Z omejenimi sredstvi organizacije, se tako vsak leto spopadamo s stroški izvedbe. Tako vas prosimo za vsakršno koli pomoč, finančno, ali materialno, ki nam bi lahko pomagala k še boljši organizaciji dogodka. Hvala!

Vir slik z dogodka: Touhou društvo, ki nas letno opremlja s fotografskih materialom.