Dan Japonske 2015

 Genki center in Veleposlaništvo Japonske  vljudno vabita na že 4. Dan Japonske!

Tudi letos nadaljujemo tradicijo uspešno izvedenih prireditev, namenjenih predstavitvi različnih vidikov Japonske in njene kulture na enem mestu. Že 4. Dan Japonske bo potekal v soboto, 30. maja med 10. in 17. uro na Gospodarskem razstavišču (Marmorna dvorana).

Obiskovalcem bomo ponudili različne delavnice, prikaze in predavanja, ki bodo starim in mladim približala deželo vzhajajočega sonca. Udeležili se boste lahko delavnic japonskega jezika, pisanja japonske kaligrafije, haikujev, izdelovanja origamijev, v posebnem kotičku boste spoznali japonsko hrano, poskusili japonske čaje in se pozanimali o japonskih nožih, prav tako se boste lahko prepustili vonju tradicionalnih japonskih kadil, nosili japonska oblačila, igrali tradicionalne in sodobne japonske družabne igre, prisluhnili japonskim pravljicam, se igrali s tradicionalnimi japonskimi igračami in si ogledali predstavitve nekaterih japonskih podjetij. V posebnem kotičku, namenjenem sprostitvi, boste lahko sodelovali v zen in gong meditaciji, se naučili izvajati shiatsu masažo in spoznali reiki.

Pester program se bo odvijal tudi na velikem in malem odru. Na velikem odru boste lahko spremljali prikaz in sodelovali v delavnicah borilnih veščin aikido, iaido, judo, karate, kendo, kyudo, nanbudo in ninjutsu, si ogledali priljubljeno preoblačenje v različne anime in manga like, imenovano »cosplay« in sodelovali v japonski radijski telovadbi. Mali oder pa bo gostil različna predavanja (kimono, japonski vrtovi, sake, potopis), prikaz čajnega obreda in branje haikujev.

Vstop na prireditev je brezplačen. Več informacij o programu in sodelujočih je dostopnih na spletni strani veleposlaništva.

Pridite in sodelujte! Veselimo se vašega obiska

Oglejte si slike z dogodka

.05.12.2015_dopis_PDJ